اخبار برگریده
چهارشنبه, 05 ارديبهشت 1403 12:45

یکشنبه, 29 فروردين 1400 ساعت 11:03
  • .

دیپلماسی شهری؛ بازیگر جدید عرصه بین‌المللی در حل مشکلات شهری

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

رئیس مجمع مشورتی جوانان شهرستان بجنورد و پژوهشگر مسائل شهری گفت: دیپلماسی شهری؛ بازیگر جدید عرصه بین‌المللی در حل مشکلات شهری است.

به گزارش نسیم امروز، مهرداد رحمتی با اشاره به اینکه شهر ها علاوه براینکه یک پدیده اجتماعی، جغرافیایی هستند، پدیده ای سیاسی نیز محسوب می‌شوند. گفت: شهر مهم ترین عنصر جغرافیایی در درون کشور است که در تحولات سیاسی نقش اساسی ایفا میکند.

وی افزود: امروزه شهرها با ارتقاء جایگاه سیاسی ، فن آوری، اقتصادی ، فرهنگی خود از توان، نفوذ و اعتبار کافی برای اجرای فعالیت‌های دیپلماتیک برخوردار هستند و لذا می توانند با برقراري ارتباطات با دیگر شهرهای جهان بستری مناسب برای مطرح شدن و شکل گیري فرایندهاي جهانی به "شهرهاي جهانی" تبدیل شوند.بر همین اساس در این راستا فعالیت‌های در شکل نوینی از دیپلماسی را نمایان می‌کنند که از آن با عنوان دیپلماسی شهری یاد می‌شود.

رحمتی اظهار داشت: دیپلماسی شهری با تاکید بر سه وجه کاربردی، توسعه و بهسازی ، تعاملات و مناسبات میان شهری، و تکیه بر ملت‌ها به جای دولت‌ها، در کنار دیپلماسی رسمی در بهبود روابط با دیگر کشورها موثر است و در زمینه‌های تسهیل ارتباطات، انعقاد تفاهم نامه‌ها و اطلاع رسانی مناسب، نقش موثری در کنار دیپلماسی رسمی ایفا کند.

رئیس مجمع مشورتی جوانان شهرستان خاطر نشان کرد: شهرداری ها می‌توانند با بهره گیري از ظرفیت دیپلماسی شهري در عرصه هایی چون جذب سرمایه گذار خارجی ، جذب گردشگري، آموزش و تربیت شهروندي، حل و فصل مشکلات شهري و نیازهاي شهروندان، گسترش تجارت خارجی، انتقال فناوريهاي نوین، میتواند نوعی پیوند مابین شهرهای جهان برقرار کند.

دکتر رحمتی افزود: اعضای اصلی دیپلماسی شهری را مشاوران ،انجمن‌های شهری، اعضای شورای اسلامی شهر، سازمان‌های مردم نهاد، دولت‌های محلی، مسولان و راهنمایان شهرداری برعهده دارند ، که بر مبنای همکاری‌های و تفاهم نامه های دوجانبه و بـین‌المللی شهر با شهر مصداق پیدا می‌ک

وی با اشاره به روشها و ابزارهای دیپلماسی شهری اظهار کرد ؛ روش هایی از قبیل خواهر خواندگی ضمن افزایش ارتباطات میان شهري موجب تقویت دیپلماسی شهري میشود .

دکتر رحمتی در ادامه مطلب فوق افزود ؛ شهرهایی که در دو کشور مختلف از ویژگی‌های باستانی، تاریخی، فرهنگی، نمادهای مشترک و ... با یکدیگر دارند. تفاهم خواهرخواندگی بین شهری امضا میکنند .تا از ظرفیت‌های یکدیگر برای پیشبرد اهداف خاص علمی، اقتصادی و ... استفاده کنند. خواهرخواندگی بدون توجه به قراردادهای رسمی بین دولت ها به وسیله شهرداران و مدیران محلی که ارتباط نزدیکی را با شهروندان دارند، اجرایی می شود و باعث رشد و توسعه اقتصادی شهرها می‌شود.

رئیس مجمع مشورتی جوانان شهرستان بجنورد تاکید کرد: یکی دیگر از تلاش های دیپلماتیک شهرداری ها ، ایجاد جاذبه های شهری و نیز جذب توریست، با ایجاد نماد و یا برند مناسب و جذاب برای گردشگران جهانی می باشد.

وی خاطرنشان کرد: در این بین شهرداری ها میتوانند با برگزاری جشنواره‌ها و یا برنامه های فرهنگی در قالب نمایشگاه و یا فستیوال موثر باشند . انجام این اقدامات فرهنگی می تواند مردم شهرهای بزرگ جهان را از تمدن، فرهنگ و آداب و سنن شهر آگاه كند که این امر سهم به سزایی در افزایش شناخت جهانیان از شهر را خواهد داشت.

رحمتی فضای مجازی را نیز به عنوان ابزار مناسب دیپلماسی شهری معرفی کرد و افزود: فضای مجازی میتواند در نمادسازی و جذب گردشگر موثر باشد. لذا شبکه های مجازی منبع گسترده ای از اطلاعات بالقوه شهر ،براي بازدیدکنندگان هستند

آخرین ویرایش در یکشنبه, 29 فروردين 1400 ساعت 11:03
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.


عناوین روزنامه‌های امروز




یادداشت؛ مقاله

گزارش تصویری









بامی1

بامی2




  • این تابستون برنامه هات جایزه داره