یکشنبه, 06 فروردين 1402 21:26

سه شنبه, 14 دی 1395 ساعت 07:42

پرسش و پاسخ های حقوقی/ موجر و مستاجر

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در صدد است تا در راستای افزایش آگاهی های حقوقی و قضایی شهروندان، روزانه ضمن دریافت پرسش های حقوقی شما، توسط تیم کارشناسان خود به سوالات حقوقی‌تان پاسخ دهد.

پرسش 1: اگر مستأجر بدون اذن مالک درعین مستاجره تعمیراتی انجام دهد، آیا می تواند هزینه آن را از موجر مطالبه کند؟

پاسخ: انجام تعمیرات جزئی و هزینه آن اساساً بر مبنای قانون بر عهده مستاجر است و اگر رابطه استیجاری مشمول قانون مصوب سال 1356 باشد مالک از طریق دادگاه باید الزام به انجام تعمیرات که آن هم تعمیرات اساسی شود. در هر صورت هزینه ای که بدون اذن به عمل آمده قابل مطالبه نیست.

پرسش 2: براي گرفتن حكم تخليه براي مستأجري كه در يك ملك اداري ساكن است چه اقدامي بايد انجام داد ؟

پاسخ: در صورت انقضاء مدت اجاره می توان دادخواست تخلیه علیه مستأجر به شورای حل اختلاف داد.

پرسش 3: یکی از مستأجرین اداره اوقاف هستم از اینکه از اداره به ما خبر دهند حکم تخلیه گرفته اند چه اقدامی باید انجام دهیم؟

پاسخ: اگر حکم تخلیه به شما ابلاغ شد در حدود قوانین و مقررات جاری می توانید اعتراض و تجدید نظر خواهی به عمل آورید.

پرسش 4: در صورت اجاره ملكي و نپرداختن مبلغ قرض‌الحسنه از طرف مالك چه اقدامي بايد انجام دهيم ؟

پاسخ: در صورت انقضاء و مدت و تخلیه مورد اجاره می توان تخلیه را با تأمین دلیل از طریق شورا مستند نمود، سپس برای مطالبه قرض الحسنه دادخواست داد.

پرسش 5: شوراي حل اختلاف براي تخليه منزل به من يكماه مهلت داده ولي در طي اين مدت نتوانستم خانه اي پيدا كنم اگر مؤجر بخواهد از اجراي احكام حكم تخليه بگيرد براي تخليه خانه چقدر مهلت داده مي شود؟

پاسخ: در قانون مصوب سال 1376 مهلت پیش بینی نشده است تنها اجرای احکام می تواند با توافق موجر مهلت اعطاء نماید.

پرسش6: با سلام اينجانب در آذر 88 واحد آپارتماني را با مبلغ 5 ميليون تومان به مدت يكسال رهن نمودم. يك ماه قبل از پايان قرارداد طبق قرارداد با صاحبخانه تماس گرفتم تا براي تمديد يا اتمام آن صحبت كنيم كه موضوع را به بعد موكول كرد. چند وقت بعد كه تماس گرفتم ديگر جواب تلفن را نمي دهد و آدرس منزلش هم عوض شده كه از آن هم اطلاعي ندارم. مدتي بعد هم يكي تماس گرفت و بصورت شفاهي گفت كه خانه را خريده ولي قولنامه اي نديدم وديگر از اون هم خبري نشد. ضمنا خانه قولنامه اي است و سند ندارد. حالا من از لحاظ قانوني چه بايد بكنم كه پول رهن رو پس بگيرم

پاسخ: با توجه به خاتمه قرارداد و عدم تمدید آن، شما می توانید آپارتمان را تخلیه و با درخواست تأمین دلیل از شورای حل اختلاف محل، کلید را به آن مرجع تحویل و سپس دادخواست مطالبه مبلغ پنج میلیون تومان را به طرفیت موجر در شورای حل اختلاف مطرح نمایید.

پرسش 7: مادرم خارج از ايران زندگي مي كند و سالي 2 ماه به ايران مي آيد. ملكي دارد كه هرسال پيش از رفتن آن را اجاره مي دهد. در حال حاضر مدت 6 ماه است كه ملك داراي مستاجر بوده و مادرم خارج است. ديروز مستاجر را به جرم دزدي به همراه خانواده اش در ملك مادرم بازداشت كردند و درب خانه را پلمپ كردند. آيا لازم است شخصي از طرف صاحب ملك به كلانتري محل مراجعه كند و پيگيري موضوع را نمايد و يا تا زمان پايان قرارداد با مستاجر، نيازي به دخالت مالك نيست؟

پاسخ: تا پایان مدت اجاره، اعتبار عقد اجاره به قوت خود باقی است مگر اینکه در متن قرارداد اجاره شروطی گنجانده شود که توسط مستأجر رعایت نشود ولی به هر حال جهت اطلاع از کم و کیف قضیه مراجعه مانعی ندارد. چه بسا اتهام صرفاً سرقت نبوده و سایر جرائم ارتکاب یافته باشد مثلاً دایر کردن مرکز فحشا و فساد که در آن صورت، قضیه فرق می کند.

پرسش8: با سلام اینجانب مستاجر یک واحد آپارتمان هستم. در حال حاضر مدت اجاره به اتمام رسیده است و می خواهم ملک را تخلیه کنم. اما متوجه شدم که مالک متواری است و ملک نیز در رهن بانک می باشد و بانک می خواهد آن را به مزایده بگذارد. سوال این است که تکلیف ودیعه بنده که به مالک داده بودم چه می شود؟ آیا ودیعه خود را بایستی از بانک بگیرم؟ لطفا مرا راهنمایی کنید . متشکرم

پاسخ: شما می توانید پس از تخلیه ملک و تأمین دلیل از طریق شورای حل اختلاف محل، کلید را تحویل شورای حل اختلاف داده و سپس ودیعه خود را با تقدیم دادخواست حقوقی به طرفیت مالک اقامه نمائید.

پرسش9: با سلام آیا تخلیه املاکی که اجاره نامه آنها در کاغذ عادی تنظیم شده است نیز از طریق شورا انجام میشود ؟ علاوه بر دو شاهد، اجاره نامه چه شرایط شکلی دیگری باید داشته باشد ؟

پاسخ: تخلیه با اجاره نامه های عادی که با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم و به امضاء طرفین برسد و به وسیله دو نفر افراد مورد اعتماد طرفین به عنوان شهود گواهی شود، از طریق شورای حل اختلاف انجام می شود.

معاونت فرهنگی دادگستری کل خراسان شمالی 

بازدید 6081 بار آخرین ویرایش در چهارشنبه, 15 دی 1395 ساعت 13:59
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.





عناوین روزنامه‌های امروز

یادداشت؛ مقاله و گزارش

گزارش تصویری








بامی1

بامی2




  • این تابستون برنامه هات جایزه داره