اخبار برگریده
چهارشنبه, 12 ارديبهشت 1403 13:21

چهارشنبه, 08 بهمن 1399 ساعت 18:10
  • .

وزارت نفت، موافق حضور شرکت گاز در بخش بالادستی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

یک کارشناس حوزه گاز با اشاره به اینکه وزارت نفت موافق حضور شرکت ملی گاز ایران به بالادست صنعت نفت است، گفت: قرار است وزارت نفت یک متن جدید اساسنامه تدوین کند تا بررسی شود.

به گزارش نسیم امروز به نقل از خبرگزاری مهر، جواد سلیمانپور، کارشناس حوزه گاز درباره آخرین وضعیت اساسنامه شرکت ملی گاز ایران گفت: بعد از طرح این اساسنامه در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، مباحثی درباره آن مطرح شد. یکی از محورهای این مباحث بررسی ورود شرکا ملی گاز ایران به بخش بالادستی صنعت نفت است. از سویی دیگر بر اساس روابط مالی که مطرح شد، دیده شده بود که شرکت ملی گاز ایران بتواند از درآمد فروش محصول غیر اصلی خود که شامل ال.پی.جی می‌شود، بهره مند شود.

وی با اشاره ترک جلسه توسط نماینده وزارت نفت، ادامه داد: جمع بندی شد که با توجه به اینکه متن اساسنامه شرکت ملی گاز ایران با تغییرات اندک از متن اساسنامه شرکت ملی نفت ایران کپی برداری شده است؛ وزارت نفت خود اقدام به تدوین یک اساسنامه جدید کند تا این اساسنامه جدید محل بحث‌های کارشناسی قرار گیرد.

انتقاد به سهم بری شرکت ملی گاز از صادرات غیراصلی

این کارشناس حوزه گاز افزود: طبق ماده ۷۳ اساسنامه شرکت ملی گاز ایران، اجازه استفاده از درآمد حاصل از غیر محصول اصلی به شرکت ملی گاز ایران داده شده است. مخالفت‌هایی با این بند وجود دارد که البته مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به ویژه بخش بودجه آن، انتقاداتی را به این بند وارد کرده است.

به گفته سلیمانپور اساس طراحی اساسنامه برای یک شرکت ایجاد یک زیرساخت و بستر برای بهتر انجام شدن وظایف آن شرکت است. اما اینکه شرکت ملی گاز به بخش بالادستی وارد شود یا خیر می‌تواند در طبقه بالاتر و کلان‌تری نسبت به اساسنامه که همان سند رگولاتوری صنعت نفت است بررسی شود. وزارت نفت باید با تدوین یک سند رگولاتوری، روابط بین بخش‌ها و شرکت‌های صنعت نفت را تنظیم گری کند.

وی در پاسخ به این پرسش مهر که آیا سهم بردن شرکت ملی گاز ایران از درآمد محصولات غیراصلی، تأیید می‌کنید، توضیح داد: به طور کلی مدل سهم بردن مطلوب نیست. باید شرکت‌ها به عنوان یک‌کار تجاری در پروژه‌های توسعه میدان شرکت کنند و به نسبت سرمایه گذاری که انجام می‌دهند، با کسر مالیات و سایر حقوق دولتی، از نفع آن بهره مند شوند.

مسیر خزانه، شفاف است

این کارشناس حوزه گاز با تاکید بر اینکه حتی اگر قرار باشد سهمی به هر میزان به شرکت ملی گاز ایران تعلق بگیرد، بهتر است از مسیر خزانه کل کشور انجام شود تا شفاف باشد، تصریح کرد: در حال حاضر مدل رابطه مالی کامل نیست و هزینه‌هایی بر شرکت گاز اضافه شده است که اگر شرکتی تجاری بود اصلاً آن‌ها را انجام نمی‌داد (مثلاً گازکشی به نقاط غیر اقتصادی). به این ترتیب برای تأمین هزینه‌های خود نیازمند کمک است.

سلیمان پور در پاسخ به پرسش دیگری که ورود شرکت ملی گاز ایران را به بخش بالادستی صنعت نفت، منطقی می‌دانید، گفت: در میادینی که توسعه داده ایم چاره‌ای نیست و امکان ورود این شرکت نیست، اما برای میادینی که هنوز توسعه پیدا نکرده اند می‌توان فضایی برای حضور باز کرد تا به موازات بالانس کردن عرضه و تقاضا یا توسعه بازارهای صادراتی گاز بتواند به حوزه توسعه میادین نیز ورود کند.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.





یادداشت؛ مقاله

گزارش تصویری









بامی1

بامی2




  • این تابستون برنامه هات جایزه داره