چاپ کردن این صفحه .
دوشنبه, 29 تیر 1405 ساعت 11:11
  • .

لزوم تمرکز منابع بر پروژه‌های اولویت‌دار

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نماینده مردم اسفراین، بام و صفی‌آباد بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های مرتبط با جامعه هدف بهزیستی تأکید کرد.

به گزارش نسیم امروز، هادی قوامی در نشست شورای برنامه ریزی استان ضمن تبریک هفته بهزیستی و قدردانی از تلاش‌های مدیران این حوزه، با اشاره به انتخاب «مهسا شکیبایی» از خراسان شمالی به عنوان نماینده استان در یکی از برنامه‌های ملی، این موفقیت را نشانه‌ای از ظرفیت‌های انسانی و اجتماعی استان دانست و ابراز امیدواری کرد که حمایت از خانواده‌های کم‌برخوردار و اقشار آسیب‌پذیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی استان را خروج منابع مالی از خراسان شمالی از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای عنوان کرد و گفت: بخش قابل توجهی از گردش مالی این فروشگاه‌ها و همچنین مالیات بر ارزش افزوده حاصل از فعالیت آنها خارج از استان ثبت می‌شود؛ موضوعی که موجب کاهش سهم خراسان شمالی از درآمدهای قانونی و محدود شدن منابع توسعه‌ای استان شده است.

قوامی با تأکید بر ضرورت ایجاد یک الگوی بومی در حوزه توزیع کالا، پیشنهاد راه‌اندازی شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای مبتنی بر ظرفیت‌های عشایری را مطرح کرد و افزود: عشایر کشور سهم قابل توجهی در تولید صنایع دستی و محصولات دامی دارند و ایجاد چنین فروشگاه‌هایی می‌تواند ضمن حمایت از تولیدکنندگان محلی، زمینه عرضه مستقیم محصولات آنان در سطح کشور را فراهم کند.

وی همچنین با اشاره به محدودیت منابع مالی دولت، خواستار تمرکز اعتبارات بر پروژه‌های راهبردی و اثرگذار شد و اظهار داشت: در شرایط کنونی باید از پراکندگی منابع پرهیز کرد و اعتبارات را به سمت طرح‌هایی هدایت کرد که بیشترین تأثیر را بر توسعه استان دارند. بر همین اساس، بخشی از اعتبارات حوزه راه برای تکمیل پروژه تعریض محور صفی‌آباد به مشهد اختصاص خواهد یافت.

نماینده مردم اسفراین، بام و صفی‌آباد در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات تأمین آب شرب و قطعی برق چاه‌های آب و کشاورزی اشاره کرد و خواستار هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی شد. وی هشدار داد که قطع همزمان برق روستاها و چاه‌های تأمین آب، علاوه بر ایجاد اختلال در بخش کشاورزی، نارضایتی عمومی را نیز افزایش می‌دهد.

قوامی همچنین بر ضرورت حفظ وحدت و انسجام اجتماعی در شرایط کنونی کشور تأکید کرد و گفت: همه دستگاه‌ها و جریان‌های مؤثر باید با پرهیز از اختلاف‌افکنی، در مسیر تقویت همدلی و حمایت از منافع ملی حرکت کنند.

وی در ادامه توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل را از مهم‌ترین نیازهای خراسان شمالی دانست و افزود: استان با وجود برخورداری از ظرفیت‌های گسترده در بخش‌های کشاورزی، صنعت و گردشگری، همچنان با چالش انزوای ژئوپلیتیکی و ضعف ارتباطات زیرساختی مواجه است و اتصال به شبکه ریلی سراسری می‌تواند زمینه‌ساز جهشی بزرگ در توسعه اقتصادی منطقه باشد.

نماینده مردم اسفراین، بام و صفی‌آباد در پایان با انتقاد از آنچه «حبس ظرفیت‌های معدنی توسط برخی شرکت‌ها» خواند، اظهار داشت: برخی مجموعه‌ها با دریافت مجوزهای معدنی، بدون انجام سرمایه‌گذاری مؤثر، صرفاً به دنبال نگهداری و خرید و فروش امتیازها هستند. این رویه مانع توسعه مناطق مستعد معدنی استان شده و لازم است با ورود جدی دستگاه‌های مسئول، زمینه بهره‌برداری واقعی از این ظرفیت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری مولد فراهم شود.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn