یکشنبه, 06 فروردين 1402 21:43

دوشنبه, 05 شهریور 1397 ساعت 00:03
  • .

مشکلات بانکی؛ چوب لای چرخ صنعت خراسان شمالی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

در حال حاضر واحدهای صنعتی و تولیدی خراسان شمالی با مشکلات و موانع بسیاری مواجه هستند که مشکلات بانکی مهم ترین مشکل صنعتگران استان به شمار می رود.

 

علی خادمی: استان خراسان شمالی دارای 14 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دولتی است ودر حال حاضر214 واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان فعال هستند که از این تعداد 24 واحد تولیدی صنعتی در شهرک صنعتی اسفراین مستقر است که این واحدهای تولیدی تاکنون برای 411 نفر اشتغال زایی کرده اند اما متاسفانه طی چند سال اخیر برخی از واحدهای صنعتی با مشکلات زیادی از جمله مشکلات بانکی و اقساط معوق، مالیات بر درآمد و ارزش افزوده، پرداخت حقوق و حق بیمه تامین اجتماعی، تامین مواد اولیه و عدم بکارگیری تمام ظرفیت در تولیدات، مواجه شده اند در همین راستا گزارشی از برخی از واحدهای تولیدی واقع درشهرک صنعتی اسفراین تهیه کردیم که از نظر می گذرد:

کاهش صادرات یکی از مشکلات صنعتگران

مدیرعامل شرکت ساقه طلایی مستقر در شهرک صنعتی اسفراین که ازسال 76 با یک خط تولید در زمینه تولید لوله های پلی اتیلین فعالیت خود را آغاز کرده است ،می گوید: درحال حاضراین شرکت با 8 خط تولید در حال فعالیت است و از تجهیزات آزمایشگاهی به روزبرخورداراست.

 علی عبداللهی با اشاره به اینکه آزمایشگاه همکار در این کارخانه راه اندازی شده است، اظهار می دارد: این آزمایشگاه، به عنوان تنها نمونه تخصصی در واحدهای تولیدی استان، هر لوله ای حتی خارج از واحد را با مجوز تست کرده و بر اساس استاندارد لوله های پلی اتیلن، محصول را مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد.

 وی با بیان اینکه مواد اولیه این شرکت از طریق بورس ایران خریداری می شود،می افزاید: یکی از مشکلات سر راه نوسانات شدید قیمتی در بورس است و گاهی مناقصه با پایین ترین قیمت و تهیه مواد اولیه با بالاترین قیمت در بورس همراه می شود که برای تولیدکنندگان به نوعی فاجعه است.

وی خاطرنشان می کند: با قبولی مناقصه و انعقاد قرار داد با دولت، باید در طول یک سال جنس مورد نیاز تولید و تحویل شود، اما به دلیل نوسان قیمت تهیه مواد اولیه، این استرس وجود دارد که حتی در برخی موارد باید سرمایه و زندگی کارخانه دار در راه مناقصه هزینه شود.

عبدللهی نبود تضمین در فروش محصولات و فصلی بودن تقاضا را از دیگر مشکلات در بخش تولید این شرکت برشمرده و می گوید: حدود سه سال است که به دلیل نوسانات ارزی، صادرات یک میلیارد تومانی این کارخانه در سال به صفر کاهش یافته است و با وجود سفارش از کشورهای تاجیکستان، افغانستان و ترکمنستان، تضمینی در آزادسازی پول از بانک مبداء وجود ندارد.

وی ادامه می دهد: شرکت ساقه طلایی اسفراین با سهمیه 14 هزار تن در سال، در حال رقابت با شرکت های مطرح مشهد است و سیستم های پیچیده اتوماتیک در این محیط تهیه شده، اما به دلیل مشکلات در سر راه تولید، این کارخانه با تمام توان خود امکان تولید لوله را نداشته و از ابتدای سال تا کنون، فقط از50 درصد توان تولید استفاده شد.

وی یادآور می شود: با وجود این مشکلات عدم همکاری بیمه ، اداره دارایی و برخی نهادهای نظارتی بر مشکلات ما افزوده و تنها انتظار ما شفاف سازی و همکاری بیمه، اداره دارایی و نهادهای نظارتی است.

عبدللهی همچنین عدم همکاری بانک ها و سود بالای تسهیلات را، از دیگر مشکلات پیش روی صنعت گران عنوان می کند ومی افزاید: وقتی کارخانه ای 18 درصد سود در یکسال نداشته باشد، چگونه علاوه بر هزینه های جاری تولید، توان پرداخت این مبلغ سود بانکی را خواهد داشت.

بروکراسی های اداری مهمترین مشکل پیش روی صنعتگران

مدیر عامل شرکت تعاونی پاکمهر اسفراین نیز که در زمینه تولید لبنیات فعال است، مهترین مشکل پیش روی صنعت گران را، روال طولانی دریافت مجوزها وبروکراسی های اداری بیان می کند ومی گوید: این شرکت با تولید روزانه 10 تن ماست و هفت تن دوغ به صورت روز در میان به تمام کشور در حال صادرات محصول بوده اما مسئولان از آن بی خبرند و حتی بازدیدی از روند تولید ندارند.

رمضان جاودان با بیان اینکه حضور مسئولان و آشنایی از نزدیک با روند تولید محصول، آن ها را در جریان مسائل و مشکلات یک صنعت گر قرار می دهد، اظهار می کند: در عمل حمایتی از واحدهای تولیدی را شاهد نبوده ایم و کاغذ بازی و روند طولانی دریافت مجوز از ادارات، سود بالای تسهیلات بانکی و افزایش قیمت مواد اولیه، توان تولید و انگیزه را از تولیدکنندگان سلب کرده است.

وی تصریح می کند: یکی از دلایل مهم عقب ماندگی صنایع عدم حمایت سازمان های دولتی است و متاسفانه ارگان های دولتی مرتبط خود در دریافت مجوز و بودجه با مشکل مواجه اند، چگونه از یک تولیدکننده در ارائه تسهیلات حمایت کنند.

جاودان خاطرنشان می کند: شرکت ماهیانه برای پیش برد امور، به حدود 600 میلیون تومان سرمایه در گردش نیاز دارد که در سال جاری برای تامین بخشی از این رقم در سایت بهین یاب برای دریافت تسهیلات ثبت نام را انجام دادیم   و به بانک ملت نیز معرفی شدیم، اما برای پرداخت وام بهانه های مختلفی گرفته شد.

تهیه مواد اولیه و رکود بازار 

شرکت جهان فوم اسفراین  که درزمینه تولید یونولیت فعالیت خود رااز سال 86 آغاز کرده ، با مشکل تهیه مواد اولیه و رکود بازارمواجه است.

مدیرعامل این شرکت می گوید: این کارخانه ظرفیت خوبی در تولید یونولیت دارد اما در حال حاضرفقط با 60 درصد ظرفیت خود محصول تولید می کند.

حسین فدایی میلانلو می افزاید: تهیه مواد اولیه در سابق از کشورهای چین و کره بود اما پس از اعمال تحریم ها و افزایش 20 برابری قیمت مواد اولیه از 500 تومان به12 هزار تومان، مسئولان را به فکر راه چاره ای انداخت.

وی اظهار می دارد: با توجه به در آستانه ورشکسته شدن کارخانجات تولید یونولیت، این امکان در داخل پتروشیمی سه استان کشور فراهم شد که مواد اولیه به میزان مصرف داخلی در کشور تولید شود و اکنون قیمت ها به 6 هزار تومان کاهش یافته است.

مدیر تولیدی شرکت جهان فوم اسفراین همچنین در خصوص بهره مندی از تسهیلات بانکی می گوید: بالا بودن نرخ سودهای بانکی دلیل عدم گرایش به استفاده از وام  است ، وقتی سود شرکت 6 درصد باشد چگونه در ازای دریافت وام، سود 18 درصد به بانک پرداخت شود.

فدایی میلانلو از دیگر مشکلات پیش روی صنعت گر را نبود قانون جدی در وصول مطالبات عنوان و خاطرنشان می کند: ضمانت اجرایی قوی در وصول مطالبات وجود ندارد و همین امر در داخل تولیدکننده را با مشکل مواجه کرده است.

احیای 17 واحد صنعتی خراسان شمالی در قالب طرح رونق اقتصادی

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی در خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار نسیم امروز، می گوید: برای پایداری اشتغال و تولید در خراسان شمالی باید ارتباط بین صنایع کوچک و بزرگ در استان تقویت شود.

سیاوش وحدت اظهارمی کند: با توجه اینکه امروز رونق اشتغال و رفع بیکاری به دغدغه ای اساسی در جامعه تبدیل شده باید از تمام ظرفیت ها و پتانسیل ها برای حل این دغدغه استفاده کرد این درحالیست که شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی با اجرای طرح های مختلف سعی در تحقق این امر دارد.

وی با اشاره به برنامه های امسال شرکت شهرکهای صنعتی استان طی سال جاری می افزاید: این شرکت برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان و احیای مجدد واحدهای نیمه تعطیل مشوق و طرح هایی مانند طرح رونق اجرا می کند.

وحدت یکی از مشکلات موجود حوزه تولید را عدم ارتباط بین صنایع کوچک و بزرگ می داند و می گوید: برای پایداری اشتغال و تولید در خراسان شمالی باید ارتباط بین صنایع کوچک و بزرگ در استان تقویت شود.

وحدت در خصوص منطقه ویژه اقتصادی استان نیز بیان می کند: منطقه ویژه اقتصادی استان با تکمیل زیرساخت های لازم در حال واگذاری است و به زودی فعالیت اقتصادی در این منطقه آغاز خواهد شد.

وی ادامه می دهد: مناطق ویژه اقتصادی در جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی بسیار موثر بوده و نقش مهمی در تولید و اشتغال دارد این در حالیست که به دلیل محدودیت ظرفیت داخلی باید به صادرات توجه ویژه ای داشت.

وحدت با بیان اینکه طرح رونق اقتصادی امسال به طور جدی در استان دنبال می شود، تصریح می کند: طی سال گذشته ١۰ واحد صنعتی و طی چهار ماهه امسال هفت واحد صنعتی در خراسان شمالی به واسطه طرح رونق اقتصادی احیاء شدند.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات بانکی یکی از راه های تامین منابع مالی است، می گوید: به دلیل بالا بودن نرخ کارمزد، صنعت گر می تواند از راه های دیگر از جمله بورس، فرا بورس و یا بنیاد برکت تامین کند.

وی با بیان اینکه تامین منابع مالی به علت سوء مدیریت برخی از صاحبان صنایع است، خاطرنشان می کند: یکی از مشکلات صاحبان صنایع در این استان تامین منابع مالی است که یکی از دلایل عدم تامین آن سوء مدیریت برخی از صاحبان صنایع است.

وی با بیان اینکه تاکنون تعداد خیلی کمی از واحدهای تولیدی در این استان منابع مالی خود را از طریق بورس، فرابورس و بنیاد برکت تامین کرده اند، یادآور می شود: این امر نیازمند شفاف سازی بخش مالی است و تعدادی از صنایع تمایلی به تامین مالی از این روش ندارند.

بازدید 2907 بار آخرین ویرایش در چهارشنبه, 26 دی 1397 ساعت 11:33
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.





یادداشت؛ مقاله و گزارش

گزارش تصویری








بامی1

بامی2




  • این تابستون برنامه هات جایزه داره